Led Ramp

Vilken tur att det finns extratillbehör att fixa till bilen, och de kan verkligen underlätta tillvaron ibland. Min mormor och morfar bor en bit upp i skogen i utkanten av ett litet samhälle. Det går en grusväg fram till deras hus och den där grusvägen får ta lite stryk ibland på vintrarna när plogen kommer. Deras väg är privat och de får beställa snöröjning. Efter vintern kan de behöva lägga en del pengar på att grusa om vägen på grund av att plogen har tagit bort en stor del när snö har röjts undan.

Därför väljer de en del gånger att skotta bort snön själva även om det är en bit att ta hand om. Och de väljer speciellt att göra det om det bara har kommit ett litet lager av snö. Nu ville det ju sig inte bättre än att det började snöa riktigt ordentligt en söndagskväll. Ni vet riktigt sådana där stora flingor så det la sig direkt och blev en hel del meddetsamma. Det verkade inte som att det skulle sluta på ett tag så mormor ville ge sig ut och skotta. Det var sen eftermiddag så det var inte mörkt än men det skulle bli det snart. Morfar knorrade lite så mormor stack ut själv. Efter ett tag masade sig morfar ut efter, och han hade en liten snilleblixt.

Det skulle bli mörkt vilket ögonblick som helst och då kunde det behövas extraljus så morfar tog ut sin bil. På taket av sina gamla Volvo hade han låtit den lokala bilmekanikern montera en led ramp på taket. Det var perfekt när han skulle köra hem biten genom skogen eller så använde han rampljuset när han skulle göra något på gården sent och behövde ljus. Morfar körde ut bilen och ställde den så att led rampen lyste på vägen där mormor redan hade börjat skotta. Tack vare extraljuset så kunde de enklare skotta sin väg och göra den fri från snö.